OCEAN GROVE TENNIS CLUB
REFURBISHMENT
SPORTS FACILITIES  COMMUNITY GROUPS
MASTERPLAN  CLUB ROOMS

DE atelier Architects is working with Ocean Grove Tennis Club on its master Plan and Clubroom redevelopment.  DE atelier architects has undertaken extensive member & community consultation, working with the committee to survey the clubs membership, undertaking workshops and presentation of final redevelopment master plan to members.  The design has included development of plans to ensure that universal access throughout the facilities can be achieved including upgrading to provide unrestricted access to the playing areas.

‚Äč

The design developed utilises the existing clubrooms with a replacement of the existing flat roof with a new pitched roof with clerestory windows.  This design allows for deep solar infiltration throughout and reduces maintenance concerns as a result of shedding leaves on surrounding trees.  The lining of the external walls with rough sawn timber battens will provide a difficult canvas for vandalism and the new entrances will provide a focus for the club and the ability to control access to and from the club rooms for greater security.  Design includes upgraded social rooms and bar, new semi-commercial kitchen/kiosk, upgraded change rooms, toilet facilities and office.

Images De atelier Architects